Forfatterarkiv: admin

Åbne atelierdøre i Viborg.

I år deltager jeg i Åbne Atelierdøre i Viborg i juni måned. Jeg er med i udstillingen i Pakhuset i Viborg fra den 6.juni frem til den 13. juni . Desuden er jeg at finde på Bruunshaab gamle Papfabrik den 12. og 13. juni sammen med en flok dygtige kunsthåndværkere og mine kurve. Læg gerne vejen forbi. Se mere på issuu.comshow_photoY86A2DQ9

 

Siden sidst.

fNu må det vist være på tide at lave en opdatering, så det bliver synligt, hvad der er sket i min pileverden siden sidst.

Uge 33 2014 var en rigtig spændende oplevelse for mig. Udstillingen var sat flot op, der var mange besøgende, og mange roser til os, der var med. jeg glæder mig til at deltage igen i år, i uge 33. Jeg er i gang med at flette spændende kurve til udstillingen.

 

DSC_0589

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN2026 DSCN2027

Sidst i august var jeg med i Hjørring på kunsthåndværkermarked, her deltager jeg igen i år den 22.august. I år er det sammen med min gode fletteveninde Marianne Jensen.

Et enkelt kursus har jeg også afholdt på Kunstnerloftet i Klejtrup i april måned. Vi havade et fantastisk vejr, så vi var i udenfor. Der blev flettet træer, runde kurve og ovale på træbund. Kreativ flet blev det også til. Det var en flok dygtige kursister, jeg havde fornøjelsen af den weekend.

20150419_161226 20150419_142854 20150419_142826 20150419_142812 20150419_142754

 

Barkhøst.

Min pil er for længst stillet ind i laden og står her og venter på at blive til kurve, fuglehuse, vugger m.m.

Ellers har jeg haft gang i barkhøst. Det er et spændende materiale at arbejde med. Man høster barken af flerårige pilevidjer. Høsten skal foregå fra midt i maj til sidst i juli. Saften er på vej op i vidjen på dette tidspunkt, derfor sidder barken løs og kan snittes med en kniv og herefter vrides af.

IMG_0155[1]

 

Lige nu er jeg næsten færdig med at sortere min pil. Bundterne står i fine farver og længder, lige klar til at flette med. Faktisk er det muligt at flette med pilen uden at bløde den op, hvis man gør det før den er tørret helt op. Og det er lige nu, det kan lade sig gøre.

Forårsmesse på Vindumovergaard.

Vi havde to hyggelige messedage på Vindumovergaard den 12. og 13. april. Der var masser af besøgende, især om søndagen. Der var 13 stande i Charlottes hyggelige gamle stald. Der var masser af spændende kunsthåndværk, lækre smagsprøver og ikke mindst nostalgiske lamper og andet interiør.

Fuglehuse,træer og plantestativer stod udenfor.

Fuglehuse,træer og plantestativer stod udenfor.

Træer, stativer og fuglehus stod udenfor sammen med ler i raku. Det klædte hinanden.

Træer, stativer og fuglehus stod udenfor sammen med ler i raku. Det klædte hinanden.

Lidt af min udstilling inden døre.

Lidt af min udstilling inden døre.

Lidt af min udstilling inden døre.

Lidt af min udstilling inden døre.

 

Lidt om tantepil

Jeg driver et økologisk landbrug med limousine kvæg og får sammen med min mand. Siden 2001 har jeg været bidt af pileflet. Jeg dyrker selv pilen, ca 15 forskelleige sorter. Jeg holder meget af at høste og sortere i løbet af vinteren.

Jeg har deltaget i mange kurser hos bl.a. Steen Madsen, Ane Lyngsgaard, AnneMette Hjørnholm og Tenja Skotte. Desuden har jeg gennemført grundforløbet i kurvmageri på Agnethe Diemers kurvmagerskole.

Jeg holder mest af at flette alle mulige former for brugskurve og fuglehuse. Jeg kan lide at arbejde med teknikker, former og farver. Ligeledes synes jeg, det er spændende at udvikle kurvene med henblik på den funktion, de nu skal have.

Jeg deltager i markeder og udstillinger og laver også kurve på bestilling. I er velkomne til at kontakte mig, hvis I har specielle ønsker.

Tantepil i kurven

Tantepil i kurven