Barkhøst.

Min pil er for længst stillet ind i laden og står her og venter på at blive til kurve, fuglehuse, vugger m.m.

Ellers har jeg haft gang i barkhøst. Det er et spændende materiale at arbejde med. Man høster barken af flerårige pilevidjer. Høsten skal foregå fra midt i maj til sidst i juli. Saften er på vej op i vidjen på dette tidspunkt, derfor sidder barken løs og kan snittes med en kniv og herefter vrides af.

IMG_0155[1]

 

Lige nu er jeg næsten færdig med at sortere min pil. Bundterne står i fine farver og længder, lige klar til at flette med. Faktisk er det muligt at flette med pilen uden at bløde den op, hvis man gør det før den er tørret helt op. Og det er lige nu, det kan lade sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *